Skip links

Örhängen: Den perfekta bröllopsaccessoaren

Par som har planerat att gifta sig under slutet av våren eller under sommaren detta år har förmodligen tänkt och planerat en hel del vad gäller de kommande festligheterna. Brudklänningen och ringarna står oftast högst på listan över de trevligaste detaljerna. Matchande skor, besök hos hårstylisten och arrangemang av brudbuketten står naturligtvis högt upp på att göra-listan. Men hur är det med de övriga smyckena?

Många brudklänningar och håruppsättningar kommer inte till sin rätt utan accessoarer såsom eleganta örhängen och ett vackert halsband som båda hjälper till att skapa den fulländade brudutstyrseln. När det kommer till att välja örhängen erbjuder vi följande tips:

Stilar

Klassiska pärlor eller diamantörhängen är alltid ett bra val. Den bästa effekten får du om du kombinerar en enkel design med förstklassiga material. Undvik långa, dinglande örhängen eftersom de distraherar från resten av din utsmyckning. Dessutom, med så många gratulationskramar riskerar du att stora örhängen fastnar i dina vänners eller familjs kläder, eller kanske till och med i din egen slöja! Tänk också på hur fint det blir när formen på dina örhängen kompletterar din brudklänning eller dina håraccessoarer. Pärlörhängen är ett perfekt val om pärlor återkommer på flera ställen i ditt bröllopstema. Glittrande blomformade örhängen är förtjusande om de kombineras med en brudklänning med blomsterdetaljer.

Färger

Naturligtvis är pärlor eller andra vita örhängen det perfekta komplementet till en vit klänning. Men brudklänningar i andra färger kan framhävas på ett fantastiskt sätt med hjälp av de rätta örhängena i en matchande färg. I vilket fall som helst; stiftörhängen i vitt eller rött guld är en utmärkt lösning oavsett vilken färg du valt på klänningen. Om du vill följa bröllopstraditioner (såsom ”någonting gammalt, någonting nytt, någonting lånat och någonting blått”) så är stiftörhängen en möjlighet att införa en subtil hint av blått i din utsmyckning.

Material

Örhängen gjorda av vitt guld, rött guld eller titan, som ofta dekoreras med diamanter eller pärlor, är sanna bröllopsfavoriter. Din juvelerare kan ge dig goda råd, och om du tar med dig en bild av den brudklänning eller det halsband som du tänker ha på dig så kommer du utan tvekan att hitta ett par perfekt matchande örhängen.

Har du inga hål i öronen än?

Inga problem. Även om du ska gifta dig redan imorgon så kan du gå till en av STUDEX samarbetspartners idag och gå därifrån nöjd med nya, perfekta hål och dina öron tagna med STUDEX® instrument och smyckade med STUDEX vackra håltagningssmycken. Dessa finns i många snygga utformningar som passar utmärkt till och med på bröllop. Men vi rekommenderar att du tar hål i öronen åtminstone 6 veckor innan ditt bröllop. Efter dessa 6 veckor så kan du byta till andra örhängen. En annan fördel är att dina öron vid det läget inte längre kommer att vara ömma eller känsliga om en kam eller borste råkar komma åt dem när du håller på att styla ditt hår, eller provar vilken frisyr som passar bäst. Våra tips hjälper dig att ta hand om dina nytagna hål i öronen på bästa sätt.

Och du, glöm inte att örhängen är en perfekt bröllopsgåva! Vi önskar dig en fantastisk, oförglömlig bröllopsdag!!

Hitta din STUDEX® partner

Sök efter STUDEX® partner

Image credits
Header image: © Olivia Bauso/Unsplash; bride in car and bride putting on earring: © vsurkov/Fotolia.com; couple: © Alena Ozerova/Fotolia.com; bride with gold earrings: © Andriy Bezuglov/Fotolia.com