Skip links

Örhänges- och håltagningstrender 2020: Klassiskt blått och kombinationer

När det kommer till örhängen och öronhåltagning så ser vi två stora trender för 2020: årets färg och kombinationer med flera smycken i samma öra. Läs mer om dessa örhänges- och håltagningstrender nedan:

Örhänges- och håltagningstrender 2020 – #1: Klassiskt blått

Pantone Color Institute utsåg ”klassiskt blått” till årets färg 2020, och detta återges i STUDEX kollektion. Denna tidlöst eleganta nyans, mellan kobolt och kungsblått, för tankarna till kvällshimlen. STUDEX representerar denna färg i sin kollektion med smycken i safirblått, capriblått och neonblått, som med fördel kan kombineras med akvamariner, kristaller, vita stenar eller klassiska pärlor och bäras med mörkblå klänningar, toppar eller kavajer.

Beroende på hur du kombinerar detta fungerar det väl för alla tillfällen: för eleganta ensembler på jobbet, för att spegla havets nyanser på stranden, för utekvällar av alla dess slag med goda vänner… ”Klassiskt blått” representerar fred, lugn, tillflykt, pålitlighet, stabilitet och klarhet, till och med uthållighet – allt vi behöver för det nya decenniet, i alla fall om du frågar mig.

Earring and Ear Piercing Trends 2020

Örhänges- och håltagningstrender 2020 – #2: Flera örhängen i varje öra 

Att ha flera örhängen per öra har blivit en megatrend. Enligt en onlineundersökning* som inleddes av STUDEX redan 2018 har 56% av kvinnorna som bär örhängen ett eller två hål i öronen och 44% har tre eller fler. Detta förhållande förväntas snart bli det motsatta så att de kvinnor som bara bär ett eller två örhängen blir minoritet.

Den tidigare klassiska looken med ett örhänge i varje örsnibb, vanligtvis ett par matchande örhängen, blir tydligen mindre och mindre trendigt. Istället är tre örhängen i örsnibben och två i örats övre del särskilt populära i dag. Stiften i örsnibben kan också arrangeras på ett vackert sätt. Oavsett om det är som en konstellationspiercing eller i någon annan kombination så betraktas hela örat numera som ett konstverk, och örhängeskombinationer är viktiga sätta att kunna uttrycka sig. Vad som helst funkar. ”Less is more” gäller inte för örhängen, men inte heller ”more is more”. Lagom är bäst. Bara det inte är tråkigt.

Örhängen som passar dessa örhänges- och håltagningstrender kan finnas bland annat hos STUDEX – både som håltagningssmycken för håltagningssystemet STUDEX System75 och som allergivänliga örhängen från Sensitive by STUDEX. De finns tillgängliga hos många av STUDEX samarbetspartners.

*Source: STUDEX of Europe, online survey of women in France, Germany, Italy, the Netherlands and Switzerland, 11/2018, internal market research, unpublished

Image credits
Header image: night sky: © m wrona/Unsplash, earrings: © STUDEX of Europe GmbH; other images: © STUDEX of Europe GmbH