Skip links

Örhänges- och öronhåltagningstrender 2017

Vilka örhänges- och öronhåltagningstrender väntar vi oss i år? Vad är nytt? Vi börjar med 2017 års nya örhängen:

Örhänges- och öronhåltagningstrender 2017 – #1: Glamour

Något som glittrar i örat är inne i år – inte bara på fester eller helger utan även på vardagar. Det är ju trots allt vi själva som bestämmer om vi vill förgylla dagen eller inte. Även öronhåltagningssmycken finns i glittrande format, till exempel de nya glittrande hjärtana och stjärnorna, guldpläterade eller i kirurgiskt stål, som tillhör STUDEX System75.

Earring and Ear Piercing Trends 2017
Earring and Ear Piercing Trends 2017

Örhänges- och öronhåltagningstrender 2017 – #2: När barnens drömmar slår in

Barn som får välja sina första örhängen i butiken älskar motiv tagna från naturen eller direkt från sagornas värld. Inte bara är smyckena fina, de kan också berätta historier, om björnar, nyckelpigor, tiaror, prästkragar, fjärilar och ibland till och med en sällsynt enhörning. Därför utökar många butiker sitt sortiment av örhängen för att kunna uppfylla just de drömmarna, till exempel genom nya smycken från den hudvänliga STUDEX-kollektionen.

Örhänges- och öronhåltagningstrender 2017 – #3: Stjärnbilder

Som vi tidigare nämnt så är örhängen i stjärnbildsformationer en trend som först dök upp i USA. Den går hand i hand med den övergripande trenden med flera hål i vardera örat, vilket gör hela örat till ett eget litet konstverk. För att få fram den rätta stjärnbildskänslan kombinerar du örhängen med stjärn-, planet- eller månformer. Denna typ av örhängesdesigns kommer alltså att vara en het trend i år.

Earring and Ear Piercing Trends 2017
Earring and Ear Piercing Trends 2017

Örhänges- och öronhåltagningstrender 2017 – #4: Grönt är skönt

Enligt färgexperterna från Pantone Color Institute så är den fräscha, gulgröna färgen ”Greenery” ”Årets färg 2017”. Detta kommer även att synas i smyckesvärlden. Enligt Pantone representerar denna färg både ”de första vårdagarna då naturens grönska återuppstår” och ”strävan efter den egna passionen och livskraften”. De som vill gjuta nytt liv i sin smyckeskollektion med hjälp av denna trend kan enkelt göra det med allergivänliga örhängen från Studex i olika nyanser av grönt, med exempelvis smaragder eller peridoter.

Förutom dessa designtrender så ser vi andra trender som kommer att påverka örhängesmarknaden 2017:

Örhänges- och öronhåltagningstrender 2017 – #5: ”Prova på”-örhängen och stora inköp

Kunder älskar att använda sig av olika verktyg för att bestämma sig för vilka örhängen de vill köpa. Eftersom örhängen av hygienskäl inte kan provas i affären så har det blivit populärt med skyltställ med provörhängen som har transparenta stift vilket gör att man kan hålla örhänget direkt mot örat. Vi ser också att kunderna tenderar att köpa flera örhängen på samma gång. Det senare gäller även de som tar hål i sina egna eller barnens öron för första gången. Den här kundgruppen väljer extra örhängen på en gång för att vara säkra på att de kan variera sig efter de sex veckor som det tar för örsnibbarna att läka.

Earring and Ear Piercing Trends 2017

Örhänges- och öronhåltagningstrender 2017 – #6: Säsongstoppar

I många länder föredrar kunderna att ta hål i öronen under skolloven. De flesta tar hål i öronen under sommarlovet, sportlovet, vinterlovet och höstlovet, i fallande ordning.

Image credits
Header image: woman: © Shine Tang/Unsplash, leaves background: © Denis Agati/Unsplash, leaves foreground: © daraspong-chomkwan/Unsplash, earrings: © STUDEX of Europe GmbH; other images: © STUDEX of Europe GmbH