Skip links

Öronhåltagning för barn: Sommarlovet är ett perfekt tillfälle

Under sommarsemestern minskar ofta företagens aktivitet och försäljningar, eftersom det är då många åker iväg på semestrar. En del tjänster är emellertid mycket efterfrågade under sommarmånaderna och lockar till sig kunder även under denna tid. Öronhåltagning för barn är just en sådan tjänst.

Högsäsong för öronhåltagning

”Via vår hemsida får vi många förfrågningar från våra kunder om hur de kan hitta STUDEX samarbetspartners i sin närhet. Detta sker under hela året, men under skolloven är efterfrågan särskilt hög” säger Melani Nevrkla från STUDEX Scandinavia, ett dotterbolag till världens främsta tillverkare av system för öronhåltagning samt för örhängen. ”Under sportlovet fick vi in så många förfrågningar att det blev nytt månadsrekord, men vi förväntar oss att få ännu fler under sommarmånaderna. Sommaren, och framförallt juli och augusti, är högsäsong för öronhåltagning.”

STUDEX hjälper kunder som söker STUDEX partner skickar STUDEX ett antal adresser till STUDEX partners som finns på samma eller närliggande postadresser. Detta hjälper kunden att snabbt hitta butiker som erbjuder öronhåltagning med STUDEX System75 och allergivänliga håltagningsörhängen, såväl som vanliga STUDEX örhängen. Enligt Melani Nevrkla så är många av de som utnyttjar denna tjänst föräldrar som vill att deras barn ska få ta hål i öronen.

”Butiker som erbjuder öronhåltagning är bevis på att specialbutiker är oersättliga. Deras kunskap och expertis är ingenting som kan ersättas av internettjänster,” påpekar Melani Nevrkla. ”Och när kunderna besöker en sådan specialbutik inser de snabbt att det är värt att uppsöka experter.”

Ear Piercing for Children: Summer Break Is the Perfect Time

Anledningar till högtrycket

”För många är skolloven den perfekta tidpunkten för öronhåltagning på barn, eftersom de får tid att vänja sig vid sina nya örhängen och den dagliga eftervården under läkningsprocessen,” förklarar Melani Nevrkla. ”För många föräldrar blir det helt enkelt lättare om barnen får tid att lära sig hur de själva ska ta hand om sina nytagna hål i öronen. Dessutom behöver de inte oroa sig för barnens gymnastiklektioner.* När det väl är dags för barnen att återvända till skolan har deras öron redan läkt.”
(*Läs även våra sommartips om simning och om att åka på semester med nytagna hål i öronen.)

Två målgrupper: Föräldrar med dagisbarn och tonåringar

Högsäsongen för öronhåltagning under sommarlovet orsakas främst av två målgrupper. Till den ena gruppen tillhör föräldrar till barn på dagis eller i grundskolan som söker pålitliga butiker som kan hjälpa dem att uppfylla barnens önskan om örhängen som de kan ha första dagen i skolan eller i den nya klassen. De värderar håltagningssmycken av toppkvalitet som är både allergianpassade och hudvänliga. Därför väljer de gärna örhängen av guld eller kirurgiskt stål. De mest populära designerna är blom- eller fjärilsformer; och bollar eller runda infattningar är klassiker.

Den andra gruppen, tonåringarna, passar på att under sommarlovet ta nya hål i öronen. Att ha flera hål i samma öra är en trend som bara ökar i popularitet. När ungdomarna kommer tillbaka till skolan efter sommaren kan de stolt visa upp sina sprillans nya, trendiga örhängeskombinationer.
Enligt STUDEX är tonåringar ofta mer osäkra än mindre barn och frågar därför särskilt efter butiker som använder sig av STUDEX System75, eftersom dessa instrument är välkända för att vara varsamma och bidra till en knappt kännbar öronhåltagning. Ungdomarnas favoritdesign när det kommer till örhängen är de glittrande ”Fireballs”.

Ear Piercing for Kids: Summer Break Is the Perfect Time

Alltså: En svala gör ingen sommar, men ett par nya örhängen kan!

Oavsett om du ska åka på semester den här sommaren eller stanna hemma under lovet: Detta är ett perfekt tillfälle för att ge dina barn, eller dig själv, ett par nya hål i öronen.

Image credits
Header image: © STUDEX of Europe GmbH; image #1: © Rido/Shutterstock; image #2: © Jelleke Vanooteghem/Unsplash