Skip links

Öronhåltagning för barn

För att vi bryr oss.

Med STUDEX® System75™, erbjuder vi en säker metod för öronhåltagning speciellt för barn. Detta system är dessutom så ljudlöst att det inte producerar några plötsliga ljud som skulle kunna överraska ditt barn under proceduren. Våra öronhåltagningssmycken och deras bakstycken förpackas i sterila kassetter, som din öronhåltagningsspecialist placerar i håltagningsinstrumentet utan att röra vid själva smycket. Säkert, hygieniskt, skonsamt och snabbt.

Bara det bästa för dina barns öron

Alla våra öronhåltagningssmycken för STUDEX System75 är hudvänliga/hyperallergena. Vi erbjuder smycken i många fina modeller och designer — från blomformade smycken, klassiska guldbollar och runda april crystals i slät fattning.

Vi erbjuder en exklusiv barnkollektion: STUDEX® Kids Line som är speciellt framtagen för små barns öron.

Kolla med din STUDEX partner vilken typ av örhänge de rekommenderar och har i lager.

Vart kan du ta hål i
dina barns öron med STUDEX®?

Vi väljer våra samarbetspartners med stor omsorg och värderar dessa högt: smyckesbutiker, juvelerare, skönhetssalonger, skönhetskliniker, frisörer och andra butiker/salonger. Alla STUDEX samarbetspartners är utbildade och ger dig goda råd och rekommendationer.  Ditt barn är i goda händer.

Sök efter STUDEX® partner

Öronhåltagning för Barn: Tips till Föräldrar

Ditt barn kommer att komma ihåg sina första örhängen i resten av deras liv

#1: Gör det till en rolig händelse

Barn tycker att det är väldigt kul med örhängen, speciellt om de får vara med och välja sina egna och om de vet att det inte gör ont att ta hål i öronen. Precis som vid sjukhusbesök så är det ofta det okända som gör ditt barn osäkert. Undvik skrämmande ord som ”skjuta hål” eller ”nål”. Säg istället någonting i stil med ”få dina örhängen” eller ”ta hål i öronen”. Håltagningsspecialisten använder ett ”litet örhängesinstrument”. (STUDEX System75 kanske ser ut som en pistol, men håltagningsprocessen är mycket skonsammare.) Öronhåltagning med STUDEX System75 är knappt kännbar – även för barn.

#2: Eftervård

Se till att du är uppmärksam och sköter om barnets öron ordentligt. Bland våra skötselråd hittar du många tips och goda råd. Det är mycket viktigt att se till att smyckenas bakstycken inte sitter för tätt emot örsnibben. Med STUDEX System75 hamnar bakstyckena automatiskt på rätt plats: det finns ett litet hack i stiftet som märker ut det perfekta avståndet. Så länge du låter bakstyckena sitta kvar på detta avstånd så kan du känna dig helt säker på att örsnibbarna luftas tillräckligt. På så sätt främjas läkningsprocessen på allra bästa sätt.

ear piercing for children
ear piercing for children

Hur går professionell öronhåltagning till: 12 steg

Öronhåltagning med STUDEX® System75™ är enkelt, säkert och helt hygieniskt. De följande 12 stegen beskriver vad du kan förvänta dig när du tar hål i öronen hos en av STUDEX partners som använder sig av STUDEX System75.

Steg 1

Båda sidorna av örsnibben rengörs med en alkohollösning. Sedan tillåts alkoholen torka i 30 sekunder.

Steg 2

Med en märkpenna markerar man exakt vart hålet i örat skall göras.

Steg 3

Se efter i spegeln så att markeringen sitter på rätt ställe. Därefter torkas försiktigt det mesta av markeringen bort så att endast en svag prick finns kvar.

Steg 4

Därefter bryts förseglingen utan att man flyttar kassetten som innehåller håltagningsörhänget och bakstycket, vilket ser till att dessa förblir sterila.

Steg 5

Kassetten placeras nu, utan att vidröras, i instrumentet.

Steg 6

När kassetten är korrekt isatt lyfter man bort resten av förseglingen. Varken håltagningsörhänget eller bakstycket har nu vidrörts.

Steg 7

Håltagningsörhängets stift placeras därefter exakt vid märkpennans markering.

Steg 8

Instrumentets handtag trycks sedan in och örat blir försiktigt piercat med håltagningsörhänget. Bakstycket sätts på plats samtidigt, vilket gör att du kan vara säker på att det blir rätt placerat med korrekt avstånd mellan bakstycket och örsnibb.

Steg 9

Instrumentets handtag släpps ut och hela instrumentet förs nu försiktigt nedåt och tas bort från örat.

Steg 10

Förseglingen sätts tillbaka över den tomma kassetten för att denna lätt ska kunna tas bort.

Steg 11

Avslutet på denna helt sterila håltagningsprocess är att kassetten tas bort och kasseras.

Steg 12

Slutligen ger din håltagningsspecialist dig råd om hur du bäst ska sköta dina nya hål. Med början 24 timmar efter håltagningsproceduren bör du använda en eftervårdsprodukt regelbundet, två gånger om dagen, både vid hålets framsida och också vid dess baksida.

Se denna lilla hjältinna ta hål i öronen.

Små hjältar:

Öronhåltagning med STUDEX® System75™

Se filmen

Varför STUDEX® System75™?

STUDEX System75 är skonsam och knappt märkbar procedur.
Systemet är nästan ljudlöst och därför perfekt för barn.

Använd STUDEX® original produkter

Öronhåltagning handlar om säkerhet, och det spelar roll vilket öronhåltagningssystem du väljer. Fråga därför när du ska ta hål i dina barns öron: om din öronhåltagningsspecialist använder STUDEX System75. Följande karaktäristiska egenskaper hjälper dig att känna igen STUDEX produkter.

Safe Ear Piercing with STUDEX

Håltagningsinstrumentet

Original STUDEX® System75™ instrumentet har en utpräglad STUDEX logotyp. Tillsammans med original STUDEX kassetter är systemet precist, snabbt och lättanvänt.

Safe Ear Piercing with STUDEX

Kassetten

Förpackningen original STUDEX® System75™ kassetten visar STUDEX logotypen, namnet ,“SYSTEM75™,” och ett datum som visar hur länge örhänget och bakstycket är garanterat steriliserat. Detta är oftast en period på 10 år. Som tillägg kommer kassetten aldrig i direkt kontakt med dig eller öronhåltagningsspecialisten, vilket gör det till en optimal öronhåltagningsprocess.

Earring-Backs_STUDEX

Bakstycket

Varje original STUDEX® System75™ bakstycke har också “STUDEX CLASSIC USA” präglade på låset.

Mer Information

Frågor & Svar

Om öronhåltagning och örhängen

Eftervård

Goda råd om eftervård

Materialguide

Äkta guld, titan, kirugiskt stål

Kundrecensioner

Kundrecensioner från föräldrar och andra kunder

Piercing Systems for STUDEX System75

Håltagningssmycken

Sterila och säkra — med söt design

Image credits
© Some of the children’s images are the property of their respective owners, used by STUDEX with image release for STUDEX media. “Testimonials” woman: © Yuri Arcurs/Fotolia; other images: © STUDEX of Europe GmbH or see the respective pages