Skip links

Påskens presenter och aktiviteter för barnen

Påsken är på väg. Det blir allt varmare, naturen börjar vakna till liv efter den långa vintern, och de flesta barnen börjar se fram emot påskharens besök och andra påsktraditioner. Påsktemat har synts i butikerna under många veckor. Förutom det traditionsenliga påskgodiset så finns det såklart många andra härliga överraskningar som du kan ge barnen! Här följer några presenttips och aktivitetsidéer som du kan ge till och göra med din familj. Dessutom så ger vi dig lite idéer när det kommer till den första nattvarden, konfirmationen, eller andra viktiga event som du kanske vill uppmärksamma lite extra.

Innan påsken: Konstnärliga ägg

Många barn börjar se fram emot påsken långt innan den kommer. De älskar att få vara med i förberedelserna och kan vara fantastiskt kreativa. Till exempel så vill de gärna vara med och baka eller välja vilken mat som ska stå på påskbordet. De kan kanske hjälpa dig med en festlig dukning, eller skriva fina kort till bordsplaceringen. Men det som barnen verkar tycka är allra roligast är att måla påskäggen. De vet ju att det är alldeles omöjligt för påskharen att hinna med att måla alla äggen! Om man vill kan man blåsa ur äggen innan man målar dem, så går de att använda även följande år. Men det allra enklaste är ändå att använda hårdkokta ägg för att måla, i alla fall när det gäller yngre barn. Kom ihåg att inte koka fler ägg än ni kan äta upp på tio dagar. Tre till fyra ägg per person brukar vara lagom. Antingen så kan du köpa påskäggsfärg, som du kan doppa äggen i, eller så kan du dekorera ägget med tuschpennor, vattenfärg eller andra färgpennor. Om du tänker äta dina ägg så se till att använda ätbar färg! Barn älskar att sätta alla möjliga typer av klistermärken på de färgade och torra äggen, till exempel genom att sätta på ögon och ge äggen lustiga ansikten.

Easter Activities for Kids
Easter Activities for Kids

Påskäggsjakt utomhus

En påskäggsjakt är nyckeln till ett lyckat påskfirande. Om du har en trädgård så kan du gömma påskägg, godis kanske till och med små presenter ute i rabatterna, under buskarna och vid träden. Men även om du inte har en egen trädgård så kan stadens parker eller promenadstråk ge samma möjligheter, men då får man förstås organisera det hela lite mer än om man är hemma. Glöm inte att ge barnen korgar, så de kan samla ihop alla sina ägg!

Budgetvänliga presenttips

Om barnen inte bara får påskägg utan även små presenter så blir äggjakten extra spännande. Du behöver inte lägga ner så mycket pengar på detta, det är tanken som räknas!

Asfaltskritor

Asfaltskritor är en billig present som kan hålla barnen sysselsatta i timmar. De uppskattar dem ännu mer om även du är med och leker. Trottoarer, parker, verandan eller balkongen – barn kan alltid hitta något nytt som behöver färgsättas! Tip: Se till att barnen har på sig oömma kläder, asfaltskritor kan bli en väldigt färgglad historia! Förresten, det gäller inte bara barnen 🙂

Easter Gift Ideas for Children
Easter gift ideas for kids – earrings for children
Mina första örhängen från STUDEX

Många barn längtar efter sina första örhängen, och påsken är ett utmärkt tillfälle att uppfylla denna dröm. Ge ett presentkort från din närmsta STUDEX samarbetspartner, eller gör ett eget kort. Många av våra samarbetspartners erbjuder presentaskar till barnens första örhängen. Håltagningssmyckena behöver dock förvaras i sina sterila kassetter fram tills öronhåltagningen. I presentasken finns det även plats för fler örhängen. Om du väljer håltagningssmycken från STUDEX så ingår håltagningen i priset.

För barn som redan har hål i öronen så är de allergivänliga örhängena från STUDEX Sensitive en utmärkt gåva. De kostar mellan och 15 och 30 euro per par, beroende på vilka örhängen du väljer. De söta blomsmyckena finns i många olika färger och passar utmärk i påsktider.

Sport- och påsklovet är utmärkta tillfällen för barnen att få hål i öronen, eftersom vi då oftast har lite mer tid att ta hand om de nya hålen och vänja oss vid de nya rutinerna runt detta. När det väl är dags för barnet att börja skola eller dagis igen, så kommer både du och barnet att vara experter på hur ni ska sköta de nya hålen, och ha fått in i era dagliga rutiner att rengöra öronen två gånger om dagen.

Djurparksbesök

För många barn så är ett besök på djurparken det första mötet med en äkta påskhare. De får även möjlighet att klappa lamm, killingar och andra djur. Många djurparker har klapp- och kramhörnor där barnen är välkomna. Ta med familj och vänner på ett besök; barnen kommer länge minnas den upplevelsen!

Easter Gift Ideas for Children

Små saker med stort värde

Hur kan man uppmuntra barn att äta nyttigheter istället för godis? Med ett öga för detaljer. Dessa smörgåsar ser så goda ut att ditt barn garanterat kommer att vilja smaka. Ostskivor och keso har här dekorerats med gräslök, oliver, rädisor och andra frukter och grönsaker. Skinka och annat köttpålägg är såklart bra alternativ. Använd fantasin!

Easter gift ideas for kids
First Holy Communion Confirmation earrings

Få en dröm att gå i uppfyllelse för första nattvarden, konfirmationen, eller andra tillställningar

För viktiga händelser såsom den första nattvarden eller konfirmationen, vill man gärna ge barnen en gåva som de kommer att minnas i resten av deras liv. Förutom en klocka, en cykel eller inlines, så är de första örhängena högt upp på listan över gåvor som barnen uppskattar och värderar under resten av livet.

Image credits
Header image: © freestocks/Unsplash; image #1: © pressmaster/Fotolia; image #2: © lunamarina/Fotolia; image #3: © ChrisArt/Fotolia; image #4, daisy earrings: © STUDEX of Europe GmbH; image #5: © MAK/Fotolia; image #6: © teresa/Fotolia; image #7: © karelnoppe/Fotolia