Skip links

Eftervård

Att ta väl hand om dina öron efter håltagningen är nästan lika viktigt för dina örons utseende och hälsa som det är att du väljer en av våra samarbetspartners med framstående precisionsinstrument, högkvalitativa håltagningssmycken och erfarna håltagningsspecialister. Nya hål ska skötas om minst två gånger per dag med anpassade produkter. Denna eftervård bör börja 24 timmar efter håltagningen och hjälper dig att undvika infektioner och andra komplikationer. Här hittar du våra skötselråd och information om våra eftervårdsprodukter.

Skötselråd

Hur kan du på bästa möjliga sätt sköta om dina nytagna hål i öronen? Vad bör du undvika? Hur kan du påskynda läkningsprocessen? Finns det något särskilt du bör ha i åtanke när du har tagit hål i broskdelen av örat?

För att få ut mesta möjliga av dina nya hål i öronen är det viktigt att du tar väl hand om dem. Statistiken visar att en stor majoritet av de komplikationer och infektioner som tillkommer till följd av öronhåltagning beror på bristande eftervård. Dessa skötselråd hjälper dig att underlätta läkningsprocessen och minimera riskerna för komplikationer.

  • Tvätta händerna noggrant innan du rör vid dina öron eller örhängen.
  • 24 timmar efter håltagningen bör du tvätta örats fram och baksida med STUDEX After Piercing Solution, STUDEX Advanced eller STUDEX Piercing Care Gel och fortsätta med detta minst två gånger per dag, utan att ta bort dina håltagningssmycken. Rör smyckets stift fram och tillbaka i hålet medan du använder eftervårdsprodukten.
  • Försök att hålla örat torrt mellan tvättarna.

 • Ta inte av dig örhängena och rör inte vid dina örhängen eller öron i onödan.
 • Tryck inte fram örhängets bakstycke så att det sluter tätt emot örat. Det är viktigt att låset sitter fast i det lilla hack/skåra som finns i stiftets bakre kant, så att luften kan cirkulera runt det nytagna hålet. Detta hjälper läkningsprocessen. Om örhänget sluter tätt runt örat ökar risken för infektion.

 • Låt håltagningssmyckena sitta kvar i hålen hela tiden under de första 6 veckorna (12 veckor för hål i brosket).
 • Efter 6 veckor (för örsnibbarna) eller 12 veckor (för brosket), kan du ta av håltagningssmyckena och använda andra örhängen med stift. Se dock till att aldrig vara utan örhängen under läkningstiden.
 • Använd endast stiftörhängen under 5 månader (detta gäller för örsnibbarna, 12 månader gäller för hål i brosket) efter håltagningen. Dessa stiftörhängen bör vara tillverkade av kirurgiskt stål eller något annat allergivänligt material. Alla örhängen i kollektionerna Studex Sensitive och Studex Select är anpassade för att kunna användas under denna tid. För hål i örats brosk rekommenderar vi barbells.
 • Undvik att hårspray, schampo, tvål eller andra starka produkter kommer i kontakt med de nytagna hålen. Efter schamponering bör du skölja öronen med rent vatten och sedan tvätta hålen med Studex eftervårdsprodukter, i enlighet med ovanstående instruktioner.
 • Lättare svullnad eller rodnad kan ske omedelbart efter öronhåltagningen – det är normalt och bör försvinna inom 48 timmar om du följer dessa skötselråd. Om du upplever onormal smärta, svullnad eller rodnad bör du omedelbart söka läkarvård.

På grund av att örats brosk är en känslig del av örat är det viktigt att vara extra noga med att ta hand om den här typen av hål under läkningsprocessen. Hål i broskdelen av örat tar längre tid att läka än hål i örsnibbarna. Det kan ta upp till tre månader innan läkningsprocessen är klar.

 • Precis som med hål i örsnibbarna så kan hål i örats broskdel få örat att svullna och/eller rodna lätt direkt efter håltagning – detta är normalt och bör försvinna inom 48 timmar om du följer våra skötselråd. Om du upplever onormal smärta, svullnad eller rodnad bör du omedelbart söka läkarvård.
 • Viktigt: Var mycket uppmärksam på komplikationer relaterade till hål i örats brosk! Om du inte vårdar dina nytagna hål, eller dröjer med att uppsöka läkare om komplikationer skulle tillstöta, kan detta leda till permanent ärrbildning i brosket. Tveka inte om du får problem med denna typ av hål – du kommer att vara glad och lättad att du uppsökt läkare i tid.

NYTT!!!:  STUDEX® ADVANCED är en 2-in-1 öronhåltagnings eftervårdsprodukt och rengöring för optimal hudvård.

 • Möjliggör att du kan byta örhängen i örsnibbarna redan efter 3 veckor och i örats brosk 8 veckor
 • Giftfri
 • Hud neutral pH
 • Lugnar huden
 • Snabbare läkning
 • Antimikrobiellt skydd
 • Återfuktar huden
STUDEX ADVANCED 2-in-1 aftercare and cleanser

Vad är hemligheten?

Denna revolutionerande eftervårdsprodukt innehåller en unik hypoklorteknologi med en kemi som samtidigt hjälper till att öka återfuktningen och stödja hudbarriären. Den är oljefri, så den täpper inte till porerna, och kan användas av alla hudtyper!

Att uppnå denna anmärkningsvärda nivå av hudhygien utan att använda irriterande eller giftiga ämnen är det som ger så fantastiska resultat. Utan att bränna eller irritera stänger den till porerna, så att huden tätas säkert och snabbare.

Använd som eftervårdsprodukt genom att applicera 2-3 gånger dagligen som nödvändigt.

*Säljs som kosmetisk produkt

Våra vårdande produkter

STUDEX® Advanced, STUDEX® After Piercing Solution och STUDEX® Piercing Care Gel är specialprodukter framtagna för vård av dina öron, och bör börja användas 24 timmar efter håltagning. Med dessa produkter kan du skydda dina öron mot infektioner, och i våra skötselråd hittar du tips på hur de ska användas. För vanlig skötsel under läkningsprocessen rekommenderar vi att du köper 100 ml. Produkterna kan du köpa hos din håltagningsspecialist.