Skip links

Örhänges- och håltagningstrender 2024

I den ständigt föränderliga modevärlden är accessoarer en aspekt som ständigt genomgår förändringar. När vi kliver in i 2024 står öronprydnader och piercingar i centrum och visar upp en eklektisk blandning av stilar och material. Låt oss titta närmare på de hetaste trenderna för örhängen och öronhåltagning som kommer att slå igenom i år.

Örhänges- och håltagningstrender 2024: 1. Ormbett

Med inspiration från den tuffa världen av kroppsmodifieringar har öronhåltagning som liknar ormbett blivit en trend. Den här trenden kännetecknas av två örhängen på ena sidan, som liknar huggtänderna på en orm, och ger en touch av rebelliskhet och individualitet till din stil.

Örhänges- och håltagningstrender 2024: 2. Triangelmönster

Geometriska former är på modet och trianglar stjäl rampljuset när det gäller hål i öronen. Flera örhängen som bildar ett triangulärt mönster skapar en djärv och modern look. Denna avantgardistiska trend tillåter kreativa arrangemang och ger ditt öra ett självuttryck.

Örhänges- och håltagningstrender 2024: 3. Kombination av hål i brosket och flera hål i öronen

För dem som vill ha en harmonisk blandning av subtilitet och komplexitet är det rätt väg att gå att kombinera hål i brosket med flera hål i örsnibbarna. Denna trend ger ett balanserat men ändå intrikat utseende och erbjuder ett dynamiskt utbud av alternativ.

Örhänges- och håltagningstrender 2024: 4. Kombinera Hoops och andra örhängen

Att mixa och matcha olika örhängen är en trend som fortsätter att öka. Att kombinera hoops med små örhängen, öronklämmor eller till och med öronklättrare skapar en visuellt slående effekt. Den här trenden uppmuntrar till ett lekfullt förhållningssätt till accessoarer, så att du kan experimentera med olika former och storlekar.

Örhänges- och håltagningstrender 2024: 5. Ökad popularitet av öronhåltagning bland män

Öronhåltagning bland män bryter sig loss från traditionella könsnormer och är på uppgång. Män väljer olika typer av hål i öronen, från diskreta till mer avancerade mönster. Denna trend återspeglar en förändring i samhällets attityder till olika former av självuttryck och personlig stil.

Örhänges- och håltagningstrender 2024: 6. Blanda olika material

Valet av material är lika avgörande som själva designen. År 2024 ser vi en kraftig ökning av populariteten för att blanda olika material. Oavsett om det handlar om den tidlösa elegansen hos äkta guld, hållbarheten hos kirurgiskt stål eller den lätta vikten hos titan, så ger kombinationen av olika metaller djup och rikedom till din öronsmyckeskollektion.

Örhänges- och håltagningstrender 2024: 7. Årets Färg “Peach Fuzz”

Ingen trendspaning skulle vara komplett utan en nick till årets färg. År 2024 har Pantone krönt en ny nyans som kommer att dominera modelandskapet: “Peach Fuzz”. Att införliva denna mjuka och varma ton i dina örhängen eller öronhåltagningssmycken ger en modern touch och säkerställer att ditt örongodis är i linje med de senaste färgtrenderna.

earring and ear piercing trends 2024: color of the year "peach fuzz"

När vi nu välkomnar det nya året erbjuder trenderna för örhängen och öronhåltagningar en lekplats för självuttryck och kreativitet. Oavsett om du väljer ormbettets djärvhet, trianglarnas geometriska lockelse eller den galna mixen av olika metaller och stilar, handlar 2024 om att hylla individualiteten. Så pryd dina öron med självförtroende och låt din unika stil lysa igenom.

Klicka här för att hitta din STUDEX partner.

Image credits
Header image: © Jimmy Fermin/Unsplash; earring row: © STUDEX of Europe GmbH; other images: see image captions